Start
                           
Bilder
Bildvisning
Böcker
Flygfoto
Fototips
Förebilder
Föreläsning
Gästbok
Gömsle
Kontakt
Länkar
Naturfoto-
graferna
Nyheter
Presentation
Pressbilder
Representerad
Samlarkameror
Shop
Säljes
Uppdrag
Utmärkelser
Utrustning
Utställningar
Vykort 
Årstider

                             

                       
  GÄSTBOK:  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Välkommen att skriva ett inlägg i Gästboken!

För att minska risken för "skräpinlägg" i gästboken, måste Du logga in. Lösenordet är det svenska namnet på Smålands landskapsdjur (små bokstäver).


Till hösten 2019 kommer en helt ny fräsch hemsida att ersätta denna sida. Fram till dess rekommenderas denna sida samt FaceBook.com där jag har allt fler besökare. Jag har 1720 vänner och fler än 3 000 Likes. Välkommen du också!
Lars-Olof Hallberg
- Friday, April 19, 2019 at 16:50:54 (CEST)

Hej Lars Olof! tack för mycket bra böcker om sista bonden i Tämmesboda, äppelkungar och gården på fjället. Är sjutton år och började läsa dina böcker när jag var fjorton. Tack vare dokumentationerna så har jag lärt mig om hur folk levde förr och hur ett gammaldags jordbruk sköttes. Själv slår jag lite med lie, odlar lite potatis och beskär äppelträd vid min sommarstuga och det hade jag nog inte gjort om jag inte hade läst böckerna.
Nils Sandgren <nils.sandgren@hotmail.se>
- Saturday, February 10, 2018 at 00:16:29 (CET)

Hej Lars Olof! Tack för en mycket bra bok om den sista bonden i Tämmesboda. Är född på trettiotalet och hunnit vara med om allt detta som du skriver om i boken, din bok väcker nostalgiska minnen om en svunnen tid i mitt Lappland. Tiden hade en skön rytm och människorna med, nu är det expressfart som gäller, mitt Sverige har mist sin själ. Mvh. Svante Nilsson.
Svante Nilsson <s.a.n@tjautjas.se>
- Wednesday, July 01, 2015 at 09:18:51 (CEST)

Jag ville bara tacka dig för en intressant bildvisning i Hultagård Bygdegård. Det är en evinnerlig tur att sådana som du finns till, en som har ett brinnande intresse för att dokumentera ett snart utdöende släkte. Att i alla dessa vackra bilder fånga vardagen hos dessa människor. Tack.
Maria Brunér <Skurebo57496@gmail.com>
- Saturday, October 25, 2014 at 20:45:22 (CEST)

Tack för en helt underbar bok. den sista bonden på Tämmesboda. Fina bilder och intressant läsning. MVH Lennart Högberg
Lennart Högberg <lilly.hogberg@hotmail.com>
- Friday, June 06, 2014 at 01:47:05 (CEST)

Såg att jag tackat för julbord men menade kortet så klart. Marianne
Marianne hjort
- Monday, January 27, 2014 at 15:11:40 (CET)

Hej Lars-Olof. Tack för det fina julbordet! Allt bra med oss alla. Mycket snö med fina skidspår och djuren mår prima och har börjat kalva nu. Det är med sorg i hjärtat som jag läste Anns Dödsannons. Vi är ju jämngammal så man får sej en tanke. Har därför börjat läsa om din bok om familjen. Ser där att många har gått bort kanske unga. Vi kanske syns i sommar. Göran och Marianne.
Marianne hjort <M.hjort@spray.se>
- Monday, January 27, 2014 at 15:09:08 (CET)

Hej Lars Olof! Kul att titta in på sidan med dina fina bilder tycker den digitalt förbipasserande kompisen Göran, från Östersund
Göran Ekström <goranekstrom@bredband.net>
- Tuesday, January 14, 2014 at 20:40:15 (CET)

Sitter åter och läser boken-Gården på fjället.när jag nu själv äntligen varit dit och kan på så vis förknippa min upplevelse med din text och bild. Har sedan 70 talet hört talats om platsen av mina föräldrar som då var dit ett flertal gånger. Men en gång är ingen gång så jag ska gå dit nästa sommar också! Tack
siv lindgren <sivmlindgren60@gmail.com>
- Sunday, July 14, 2013 at 11:09:52 (CEST)

Just läst "den siste bonden på Tämmesboda" och framföra ett tack för en underbart vacker, poetisk och varm bok! Man håller dn liksom lite ömt och varsamt i sina händer. Innehåller så mycket av min barndom vid sommarstugan på småländska höglandet. Asfaltbarn som jag är, och nyss fyllda 65 år, återvänder jag under senare år till de underbara människor jag hade sommar hos under mina första 12 levnadsår på Signesbo. Lyckliga jag som fick uppleva det! Varmt tack till Dig, Lars-Olof,och till dina vänner Stig och Berit, för härliga kvällar i lampans sken! Johan Lundberg, Trollhättan.
Johan Lundberg <johan.lundberg48@gmail.com>
- Tuesday, March 26, 2013 at 23:07:10 (CET)

Hej Lars-olof. Hoppas allt är bra med dej. Hälsade på min far som är på avlastning på Fjällsol i Funäsdalen och blev mäkta förvånad när jag ser mej och Göran på en förstoring på väggen samt en på våra kor . Kul. Har dom köpt in dom eller? Har fortfarande mycket snö kvar på fjällen och långt ner mot trädgränsen. Därför sticker jag till Mallorca en vecka. Marianne
marianne hjort <m,hjort@spray.se>
- Thursday, May 17, 2012 at 00:08:28 (CEST)

God fortsättning på julen. Tack för julkortet! Nu har vi fått snö också. Den kom med stormen Dagmar. Fast vi klarade oss bra. Det var värre nere mot Svegs trakterna med strömavbrott. Vill beställa 20 st kort igen, på Hågnvallen. Sköt om dej.
marianne hjort <m.hjort@spray.se>
- Thursday, December 29, 2011 at 16:29:22 (CET)

Hej på er nere i Småland. Vi har väntat på snö tills nu, men nu är det vitt och fint. Tack för extrakorten. Jag vill beställa 15st till på våran säter Hågnvallen. GOD JUL!!
marianne hjort <m.hjort@spray.se>
- Thursday, December 15, 2011 at 15:16:15 (CET)

Tack för alla vackra bilder, är speciellt intresserad av fjällkorna då jag hade egna i sju år. Fortsätt att vara nyfiken på det gamla naturlandskapet. Det är en fantastisk upplevelse och känsla.
Maria Brunér <skurebo57496@hotmail.com>
- Monday, November 21, 2011 at 22:32:24 (CET)

Stort tack för historien om Härjeåbygget på PRO Örkelljunga den 11/11-11. Tack även för en trevlig pratstund. (Bordsgrannen)
Ingvar Paulsson <ingvarpa@telia.com>
- Sunday, November 13, 2011 at 14:53:10 (CET)

Stort tack för det fantastiska arbete du gör med att dokumentera, skildra och åskådliggöra miljöer och livssätt i Sverige - som tyvärr ofta är hotade till deras existens. Ser fram emot att följa dina projekt även framöver efter "Fjällbondens avsked".
Claes Lundin
- Monday, October 17, 2011 at 13:09:49 (CEST)

Stort tack för det fantastiska arbete du gör med att dokumentera, skildra och åskådliggöra miljöer och livssätt i Sverige - som tyvärr ofta är hotade till deras existens. Ser fram emot att följa dina projekt även framöver efter "Fjällbondens avsked".
Claes Lundin
- Monday, October 17, 2011 at 13:09:20 (CEST)

Hej Lars-Olof. Tack för den trevliga pratstunden på årets bokmässa samt den signerade boken av "Den sista bonden på Tämmesboda". Den kommer ge mig mycket inspiration i mina egna projekt. /Sven
Sven Andersson <sven.andersson@bonetmail.com>
- Thursday, September 22, 2011 at 20:09:34 (CEST)

Hei! Kiitos kirjasta "Gården på fjället", sitä lukiessa tulee unelmoitua samanlaisesta asumisesta tunturissa. Mitä tänäpäivänä kuuluu Lillhärjåbygget:iin?
Matti Piira <matti.piira@netti.fi>
- Sunday, March 27, 2011 at 15:52:19 (CEST)

Tack för det vackra julkortet. Jag förstår att ni där nere har mer vinter änn hos oss. Vi i Ramundberget har svårt att öppna våra backar till jul. Snöbrist!! Tala om bakvända världen. God jul!
marianne hjort <m.hjort@spray.se>
- Wednesday, December 22, 2010 at 22:56:56 (CET)

Hej Lars-olof. Trevligt att du titta in hos oss i höstas. Har nu varit i USA i 3 veckor! Ca 40gr vissa dagar. Pust och stön!! Hittade inga gamla bilder från sätern nu men kan höra med Göran syskon. Är nu klart med köpet av gården. Vi hörs
marianne hjort <m.hjort@spray.se>
- Wednesday, October 27, 2010 at 19:42:18 (CEST)

Har precis sträckläst din bok om Lillhärjåbygget, man blir såå imponerad av människorna där. Har faktiskt haft den äran att en gång i mitt liv besökt Lillhärjåbygget, det besöket glömmer jag aldrig, gästvänliga människor, Karin och Sture
Berith <berit303@telia.com>
- Sunday, August 01, 2010 at 16:26:11 (CEST)

Roland Moberg. Tack Lars-olof för en otroligt underhållande bok om livet på Tämmesboda. Man får sig en ordentlig funderare på hur livs levande myndighetspersoner kan vara så grymma när dom dömer ut ladugården och tvingar Stig att skicka djuren . Det måste finnas ett hjärta hos regelverket också kan man tycka, varför kunde man inte hjälpt Stig med dom nödvändigste åtgärderna och på det sättet bevara detta värdefulla kulturarv så länge som möjligt.
Roland <roland.moberg@tele2.se>
- Wednesday, February 10, 2010 at 19:19:17 (CET)

Hej! Jag har köpt boken Äppelkungar, den är verkligen bra, och vilka vackra bilder! Jag är född i Rössmåla och tycker det är intressant att läsa om hembygden.
Siv <siv_knutsson@hotmail.com>
- Monday, November 09, 2009 at 15:30:46 (CET)

Har just läst boken om Tämmesboda, en helt underbar bok, bra skriven och mycket fina bilder. Har redan beställt nästa !
Irene <irene_rodin@hotmail.com>
- Friday, October 02, 2009 at 00:46:27 (CEST)

Livet i Tämmesboda. Tråkigt att se förfallet på gården över ett sådant slitsamt par, Berit finns inte längre kvar, men jag anser att det är ren misär för Stig att se hur huset förfaller, är det så Stig vill ha det, tror dock inte det längst inne
Göran Holmberg <gnh@telia.com>
- Sunday, September 06, 2009 at 21:36:07 (CEST)

Hej! Vill bara skriva några rader och tacka för att du gjort den underbara boken om Äppelkungar. Det är så vackra bilder och så många härliga människor som du har träffat.Är släkt med Kurt-Egon och Märta ,så det var extra roligt att få läsa om dom.Till alla er som inte har läst boken-- gör det! Ni kommer inte att ångra er.Den är jätte vacker!!!!!! MVH Birgitta
Birgitta <davidsson.birgitta@hotmail.com>
- Thursday, February 05, 2009 at 16:39:00 (CET)

Tack för julkortet. Trevligt att du hälsade på oss på Hågnvallen i sommras. Här uppe i Bruksvallarna är det ca80cm snö. Fullt upp med massor av turister!! Julhälsningar fam Hjort.
marianneoch göran hjort <m.hjort@spray.se>
- Monday, December 29, 2008 at 17:04:35 (CET)

Hej Lars-Olof! För ett par år sedan fick jag boken om Stig och Berit och som fd Nöttjabo har det blivit en länk till mitt ursprung. I somras, när mitt yngsta barn var strax under året, började vi läsa den tillsammans. Den var och är fortfarande favoriten bland alla böcker. Han tror fortarande att alla kor heter Duva (uuva) och att häst och Rask (ast) är samma sak. Särskilt gillar han bilderna där katterna knappt syns (så att han får visa). Den senaste tiden har han också börjat att peka på Stig (ti). Jag ville med dessa rader berätta att du, Stig och Berit är högst närvarande i vårt vardagsliv. med vänliga hälsningar /Jonah och Andreas Bhagwani i Stockholm
Andreas Bhagwani <andreas@baraza.com>
- Saturday, December 13, 2008 at 13:08:56 (CET)

I och med att vi vandrat och besökt Ellenäs och Alméns, fick Din nya bok en ny dimension och steg i det redan stora värdet! Tack för fin smålands-inspiration!
Sture Björnson <s.bjornson@alimail.net>
- Saturday, October 04, 2008 at 14:26:22 (CEST)

Tack Lars-Olof för en underbar berättelse i ord o bilder från Tämmesboda! När man börjat läsa går det inte att sluta förrän boken är färdigläst. Lycka till med Äppelkungar mm mm! Hälsningar Lars o Britt Inger Nerlund
Lars o Britt Inger Nerlund <lars.nerlund@tele2.se>
- Tuesday, August 26, 2008 at 14:01:22 (CEST)

Har fått boken GÅRDEN PÅ FJÄLLET i julklapp, har sträckläst den tills nu, fantastiskt fina bilder från detta fjällhemman,som får mej att längta till fjällen där jag vandrat många gånger. MVH Staffan.
staffan jonasson <maleras@spray.se>
- Wednesday, December 26, 2007 at 12:43:14 (CET)

TACK larsolof för att ja fått komma lillhärjåbygget närmre satt å läste boken idag å tänkte på karin de var så att de komm tårar på min kind ja hoppas innerligt att du kanske gör en uppföljare de vore hemskt trevligt å tillråga på allt så har stig på tämmes boda blivit ensam ja så livet kan te sig ibland mvh peter a jordbrukare med en liten besättning me fjällnära å fjällkor (som mjölkas)
peter andersson <andersonslantbruk@gmail.com>
- Thursday, October 11, 2007 at 20:55:37 (CEST)

Många vackra bilder och en mycket trevlig hemsida. Kul att se bilder på lantraser. Mvh Tom www.tomsvensson.se
Tom Svensson <tom.svensson@gotanet.com>
- Thursday, June 14, 2007 at 09:18:47 (CEST)

hej, jag har läst din bok "gården på fjället", den var jätte interessant! Har även läst boken om Tämmesboda, den var bra! /Erik
erik
- Tuesday, March 20, 2007 at 16:10:34 (CET)

Har läst Dina böcker:den sista bonden på Tämmseboda och Gården på fjället. Fantastiskt! Det var som att ta ett stort steg tillbaka till min barndoms 1930-tal. Tack!
Hilda Lehto <hildalehto@telia.com>
- Wednesday, January 17, 2007 at 12:10:54 (CET)

Hej! Fick din bok , Gården på fjället , som julklapp från mitt jobb och det var den bästa julklappen från firman!! Först sträck läst jag den , sen min sambo och nu ligger den i händerna hos vår granne som inte har läst en bok sedan 1992!! Behöver jag tillägga att han inte får något gjort hemma på gården nu?! Underbara bilder och det får en verkligen att drömma bort från den stress som vi lever här. Härligt!
carina stridh <carinastridh@hotmail.com>
- Friday, January 05, 2007 at 10:45:33 (CET)

Tack for en fantastisk bok "Tämmesboda". Finns där också en bok: Småland från kust till skog ? Hälsningar Marianne
Marianne Levin <mln@meda.se>
- Tuesday, October 24, 2006 at 15:45:12 (CEST)

Hej! vill bara tacka dig för din fantastiska dokumentering av livet på Tämmesboda. Själv är jag faktiskt gift med en avlägsen släkting till dem. Bilderna är fantastiska, men din humoristiska och kärleksfulla "story" var faktiskt lika bra! Bruno Månsson
Bruno Månsson <bruno.maansson@bredband.net>
- Sunday, August 27, 2006 at 16:38:28 (CEST)

Hej Lars-Olof! Tänkte bara skriva och tacka Dig för det fina reportaget och de fantastiska bilderna från Stig o Berit i Tämmesboda. Vi,dvs. min fru Lena och jag, har sedan början på 70-talet, cyklat genom Tämmesboda varje år från tidig vår till sen höst och sett hur årstiderna har präglat syskonparet. Allt det där, kunde inte fångas bättre än på Dina bilder. Tyvärr, så försvann de fina bilderna med att djuren lämnade gården. Idag är åkrar och ängar igenvuxna. Även huset börjar se lite skamfilat ut. Att det fortfarande bor människor där, förstår man när man ser de fina pelargonerna på verandan, och känner lukten från vedspisen.
Lasse Jarnsäter <jarnsater@yahoo.se>
- Thursday, August 24, 2006 at 21:21:56 (CEST)

Hej Lars-Olof Jag kollar på din hemsida och den ser bra ut Dessutom har du fina bilder Hälsningar Ingvar Min hemsida är http://web.telia.com/~u38311997
Ingvar <ravgni@telia.com>
- Tuesday, June 27, 2006 at 12:35:55 (CEST)

Snyggt jobbat med hemsidan. Tack för mailet Lars-Olof. En liten kommentar när det gäller hemsida är att när det är så långa sidor så är det bra att ha en liten knapp längst ner som gör att man kommer upp till böjan igen. Hälsning till Per-Stefan också. Lars-Olof har säkert berättat att jag finns i Umeå har flyttat dit alltså. MVH Börje
Börje Eriksson <lillagard@kommunicera.umea.se>
- Monday, June 05, 2006 at 20:20:33 (CEST)

Välkommen att skriva inlägg i gästboken.
Lars-Olof Hallberg <info@fotohallberg.se>
- Thursday, April 20, 2006 at 11:42:50 (CEST)

Scripts and Guestbook created by Matt Wright and can be found at Matt's Script Archive

 


© Lars-Olof Hallberg, Jät Femlyckan, 362 52 JÄT

   

Webdesign: Per-Stefan Hallberg

E-post:info@fotohallberg.se